• Početna>
  • Vesti>

Crvena zvezda opremila mališane iz Orahovca i Velike Hoče za školu

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas su predstavnici “crveno-belih” posetili Orahovac i Veliku Hoču i srpskoj deci poklonili knjige, kao i pribor kako bi mališani spremno dočekali novu školsku godinu.

U saopštenju se navodi da su se deca na inicijativu kluba prethodnih nedelja u velikom broju odazvala akciji prikupljanja knjiga, gde su najmlađi zvezdaši dali najveći doprinos još jednoj društveno-odgovornoj akciji Crvene zvezde i obradovali veliki broj vršnjaka sa Kosova i Metohije.

“Zvezda je uvek tu, pogotovo za mališane sa Kosmeta koji su nas ponovo oduševili time koliko navijaju za naš klub i koliko se ponose srpstvom. Deca su nas, prvo dočekala u Orahovcu kada smo im podelili knjige, od prvog do osmog razreda, kao i za četiri razreda Gimnazije. Bilo je tu svega, od udžbenika do školskog pribora kako bi mogli mirno da uče i obrazuju se, iako je činjenica da odrastaju u ekstremno teškim uslovima”, navode iz Crvene zvezde.

Predstavnici “crveno-belih” su potom obišli Veliku Hoču.

“Tamo smo se družili i sa predškolcima i osnovcima, te im podelili poklone u vidu udžbenika, knjiga, peretonica, svesaka, olovki… Teški uslovi u kojima srpska deca odrastaju na Kosmetu su nas posebno ganuli, ali njihovi osmesi, kao i pripadnost crveno-belom, su nešto što ćemo pamtiti do kraja života. Kosmet je uvek bio srce Srbije, a najlepše srpske zadužbine u vidu manastira i crkava samo su dokaz vekovnog života našeg naroda na teritoriji koja će zauvek biti i ostati srpska. Tradicija i vera su najsnažniji motiv srpskom narodu da ostane na Kosmetu”, saopštio je beogradski klub i dodao da će Crvena zvezda uvek biti uz srpski narod.

Crvena zvezda je pozvala sve ostale da pomognu onima kojima je to najpotrebnije. “Osmesi, kao i energija koju nosimo sa ovog puta vredi više od svega. Deca koja su nam ponavljala koliko smo im ulepšali dan, motivisala su nas da nastavimo da budemo humani, kao i da se svakog novog jutra trudimo da budemo bolji ljudi”, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Comments

Pročitaj još