• Početna>
  • Vesti>

Slađanu Trajkoviću pročitana optužnica; izjašnjava se da nije kriv

Foto: Kim

Bivšem kosovskom policajcu iz Kosovske Mitrovice Slađanu Trajkoviću, danas je pred Osnovnim sudom u Prištini, pročitana optužnica za navodni ratni zločin, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica njegov advokat Dejan A. Vasić.

Prema Vasićevim rečima, na ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, Trajković se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

“Mi smo prigovorili na ponašanje Tužilaštva u pogledu predstavljanja i obelodanjivanja dokaza, oni nama još uvek neke dokaze nisu dali, ja se nadam da ćemo taj propust u toku postupka anulirati. Danas je optužnica pročitana i on se izjasnio da po svim tačkama optužnice nije kriv”, naglasio je Vasić.

Vasić napominje da usled činjenice da je suđenje zatvoreno za javnost, nije u mogućnosti da da više detalja o sadržaju optužnice za koju smatra da neosnovano tereti njegovog branjenika.

“U toku je faza prigovora na otpužnicu i dokaze. Dobro ćemo se pripremiti i imaćemo šta da kažemo i u jednom i u drugom prigovoru i nakon toga ćemo da vidimo kako će po tim prigovorima da reši sud”.

Podsetimo, bivši kosovski policajac Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra 2022. u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici. U optužnici koja je protiv njega podignuta 12. jula, tereti se da je tokom rata na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine u regionu Vučitrna, pojedinačno i u saučesništvu sa drugim licima, kao pripadnik srpskih policijskih i vojnih snaga činio ratne zločine.

Comments

Pročitaj još