• Početna>
  • Vesti>

Atić: Odlazim putem peticije, smatram da nije primereno podnositi ostavku

Foto: Radio Kontakt plus

Građanima Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića uskoro će biti omogućeno da putem peticije zatraže smenu gradonačelnika.

Iz kosovskog Ministarstva administracije lokalne samouprave juče je saopšteno da se za dva-tri dana očekuje završetak izrade administrativnog uputstva, čime će građanima biti omogućeno da putem peticije zatraže smenu gradonačelnika.

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Erden Atić, rekao je za RTK da pozdravlja izradu administrativnog uputstva koje obuhvata sve opštine na Kosovo, a ne samo pomenute četiri opštine na severu.

„Bez sumnje, ovo je pozitivan korak. Kao što znate, radi se o dokumentu koje važi za sve lokalne samouprave, ukupno 38. Ova odredba biće na snazi i u narednim godinama“, dodao je.

Atić je naveo da ukoliko ne bude napustio svoju funkciju putem peticije, ne veruje da će morati da podnese ostavku na mesto gradonačelnika.

„Mislim da nije potrebno da dam ostavku. Verujem da će administrativno uputstvo pronaći odgovarajuću formulaciju za ovu situaciju. To uputstvo se izrađuje zbog volje građana severnih opština. Ako se peticija ne realizuje, ne smatram da je razumno da podnesem ostavku. Ustav Kosova definiše ulogu gradonačelnika. Moj zadatak je da radim u skladu sa svojim mandatom, sve ostalo je nebitno“, poručio je.

Comments

Pročitaj još