• Početna>
  • Vesti>

Boranijašević: Prijavljivanje kandidata za prijem studenata u drugom konkursnom roku je u toku

Foto: Radio Mitrovica sever

Prijavljivanje kandidata za prijem studenata u drugom konkursnom roku na svim fakultetima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je u toku, rekao je za program Radija Kosovska Mitrovica prorektor za nastavu Vladimir Boranijašević. Prema njegovim rečima, na skoro svim studijskim programima fakulteta u sastavu univerziteta ima slobodnih mesta.

Prema objedinjenom konkursu, koji je objavljen maja meseca na sajtu univerziteta, prijemni ispiti će se održati 4. i 5. septembra, na svih deset fakulteta koji funkcionišu u sastavu univerziteta.

Prijemni ispit na Filozofskom fakultetu, Fakultetu tehničkih nauka, Prirodno – matematičkom fakultetu, Pravnom fakuletu i Ekonomskom fakultetu biće održani 5. septembra.

Kako je objasnio Boranijašević, na Fakultetu umetnosti se zbog specifičnosti studijskih programa prijemni ispit u drugom upisnom roku održava tri dana, 4, 5. i 6. septembra.

Na Medicinskom fakultetu prijemni ispit biće održan već sutra, 1. septembra, a za danas je predviđeno okončavanje prijema dokumentacije kandidata.

Prijemni ispit na Učiteljskom fakultetu u Prizrenu – Leposavić, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i Poljoprivrednom fakultetu biće održan takođe 5. septembra.

„Neki studijski programi su popunjeni u prvom upisnom roku, ali mesta ima. Ako ne na budžetu, onda na samofinansiranju“ rekao je prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Upis kandidata na fakultetima mora biti završen do 15. septembra.

Deset fakulteta prištinskog univerziteta raspolaže sa 101 akreditovanim studijskim programom.

Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu univerziteta.

Comments

Pročitaj još