• Početna>
  • Vesti>

Ističe rok koji je određen srpskim institucijama da se isele; Radnici na svojim radnim mestima, nekoliko novinarskih ekipa u blizini zgrade

Foto Radio Mitrovica sever

Rok koji su odredili inspektori opštine Severna Mitrovica, u okviru kojeg službenici četiri srpske institucije moraju da napuste zgradu (bivši vojni odsek) u naselju Bošnjačka Mahala, u kojoj rade. U iščekivanju da eventualno sprovedu najavljeno, ispred zgrade su nalazi desetak novinarskih ekipa,

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, situacija je za sada mirna, za sada jeispred zgrade prisutno desetak novinarskih ekipa.

Zaposleni u Kancelariji za KiM, Direkciji Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Kosovsko-mitrovačkom okrugu i Centru za socijalni rad iz Vučitrna došli su uredno na posao.

U ove četiri službe zaposleno je 40 ljudi koji pružaju usluge za nekoliko desetina hiljada korisnika u srpskim sredinama na severu, ali i na jugu.

Američka ambasada u Prištini saopštila je ranije da odluka lokalnih vlasti u Severnoj Mitrovici da srpske institucije napuste zgradu u Bošnjačkoj mahali, nije doneta u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom, niti je u skladu sa njenim zahtevima da se ne preduzimaju radnje koje bi mogle da eskaliraju situaciju, a u sličnom tonu na najnovije akcije albankog gradonačelnika u Severnoj Mitrovici reagovali su i drugi predstavnici međunarodne zajednice.

Comments

Pročitaj još