• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Leskovac i jug Srbije zaslužuju veličanstveni stadion

Foto Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi novoizgrađeni stadion “Dubočica” u Leskovcu i istakao da su građani Leskovca i narod na jugu Srbije zaslužili takav stadion jer vatreno navijaju za Srbiju. Poručio je da će reprezentacija Srbije na tom stadionu odigrati utakmicu protiv Bugarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Leskovac gde obilazi novoizgrađeni stadion Dubočica. Ocenio je da deo grada u kojem se nalazi stadion postaje jedan od najzanimljivijih delova Leskovca.

Najavio je kako će reprezentacija Srbije na tom stadionu odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske 19. novembra.

Predsednik je rekao kako će u roku od šest meseci biti izabrani najbolji operateri za održavanje, ne samo stadiona u Leskovcu, već svih stadiona u zemlji.

“U roku od šest meseci ćemo da izaberemo najbolje operatere, najbolje svetske menadžere za upravljanje stadionom. Mi to ne znamo da radimo. Samo održavanje trave je između 15 i 20 hiljada evra na mesečnom nivou. A potrebno je stalno organizovati događaje kako bi ova investicija bila isplativa”, rekao je Vučić.

Istakao je kako će u septembru i stadion u Loznici dobiti Uefin sertifikat.

“Leskovac za šest godina postao jedna od najboljih lokalnih samouprava”

Vučić je naveo i da je Leskovac je za šest godina uspeo da postane jedna od najboljih lokalnih samouprava u Srbiji.

“Smanjili su dugove, zaposleno je više od 10.000 ljudi više nego pre, ali još mnogo toga mora da se uradi. Danas je plata 363 evra, ali mora da ide to brže”, poručio je predsednik.

Dodao je i da je Leskovac šesti grad po veličini u Srbiji.

“Ako ne možemo da imamo dobar stadion u njemu šta da ponudimo ljudima. Leskovac mora da ima stadion, naše je da ne opterećujemo lokalnu samoupravu dodatnim troškovima. Za mene su podjednako važni Beograd, Leskovac, Loznica”, istakao je Vučić.

U bolnicu u Leskovcu se ulaže 45 miliona evra

Na pitanje šta da rade žene u Leskovcu i okolini dok se ne izgradi bolnica u Leskovcu pošto mamograf ne radi, Vučić je rekao da u Leskovcu nije bio mamograf 2005. i 2012. godine, dok će sada Leskovac dobiti i novu bolnicu i mamograf.

Predsednik je istakao da se ulaže 45 miliona evra u leskovačku bolnicu, da radovi traju i da će biti završeni do kraja 2024. ili januara 2025. godine.

“Tada ćete da imate svu kompletnu opremu. Samo oprema u leskovačkoj bolnici je 11,5 miliona evra, ali radimo sve vreme da ne bismo zatvorili leskovačku bolnicu. Kažu nestaje struja, ne nestaje struja, mi je planski isključujemo kada radimo radove”, rekao je Vučić. Dodao je da je infektologija već obnovljena u potpunosti, obnovljen je kompletan eksterijer i fasada kao i da su sada u toku unutrašnji radovi.

Stadion u Leskovcu otvoren nakon dve godine izgradnje

Stadion Dubočica je počeo da se gradi pre dve godine, a zvanično je otvoren u ponedeljak utakmicom Prve lige Srbije između ekipa Dubočice i RFK Novi Sad.

To je jedan je od tri novoizgrađenih stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju “četiri” po kriterijumima UEFA.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, a stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista, utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

Vučić: Biramo najbolji trenutak za Srbiju, da zatražimo sednicu SB UN o KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, prilikom obilaska stadiona u leskovcu, da se bira najbolji trenutak da Srbija zatraži sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu, jer se mora voditi računa i o tome ko je predsedavajući tim telom u određenom momentu.

,,Biramo trenutak. Ne mogu sve da kažem. Morate da pogledate ko je predsedavajući Savetom bezbednosti i neke druge stvari, pa da onda donesete zaključke“ rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara kada će Srbija zatražiti sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

Comments

Pročitaj još