• Početna>
  • Vesti>

Zaporožac: Đaci u školskim klupama 1. septembra, nema onlajn nastave

Foto TV Most

U svim osnovnim i srednjim školama u srpskim sredinama na Kosovu nastava počinje 1. septembra, neće biti onlajn nastave već će đaci  sedetimu školskim klupama,  potvrdio je za Kosovo onlajn načelnik školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac.

,,I pored teške bezbednosne i političke situacije nastava prema kalendaru Ministarstva prosvete Republike Srbije počinje 1. septembra, neposredno u školskim klupama”, izjavio je Zaporožac.

On je demantovao nezvanične informacije koje su se pojavila da će se nastava odvijati po onlajn modelu u određenim školskim ustanovama.

,,Onlajn nastave neće biti, niti smo to pitanje razmatrali u poslednjim danima. Naš cilj je da deca nastavu od 1. septembra započnu u školskim klupama i da se situacija odvija normalno”, poručio je on.

Nastava u školama na severu Kosova prekinuta je krajem maja ove godine iz bezbednosnih razloga, jer se u neposrednoj blizini školskih objekata nalaze opštinske zgrade u koje su nasilno, uz asistenciju pripadnika kosovske, ušli nelegitimno izabrani albanski gradonačelnici, koji su mandat dobili na osnovu glasova samo 3,5 odsto birača. 

Srbi su te izbore bojkotovali i od nasilnog upada u opštinske zgrade mirno protestuju tražeći da gradonačelnici odu i da se povuku kosovski specijalci.

Comments

Pročitaj još