• Početna>
  • Vesti>

Gužve na prelazima i danas; Vozačima se savetuje da prate uputstva

Izvor: Kosovo online

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, na graničnom prelazu Merdare, za izlazak sa Kosova, formirana je duga kolona vozila, dužine od oko 500 metara. Putnici se suočavaju sa čekanjem koje može potrajati i do dva sata. Preporučuje se strpljenje i adekvatno planiranje putavanja kako bi se izbegle nepotrebne neugodnosti.

Na prelazu Konculj, za izlazak sa Kosova, čeka se izmedju 40 i 60 minuta. Putnici koji koriste ovaj prelaz trebalo bi da budu spremni na nešto duže zadržavanje i da to uzmu u obzir kada planiraju putaovanje.

S druge strane, na prelazu Mučibabe beleže se znatno kraća zadržavanja, čeka se oko 20 minuta. Ova informacija će biti od velike pomoći onima koji zele da smanje vreme provedeno na prelazu.

Važno je napomenuti da na većini ostalih graničnih i administrativnih prelaza na Kosovu nema dužih zadržavanja vozila.

Nadležni savetuju svim putnicima da redovno prate ažurirane informacije o stanju na prelazima pre nego što krenu na putovanje. Apel koji šalje MUP Kosova da svi učesnici u saobraćaju koriste i druge administrativne prelaze osim Meradara, dalo je juče rezultate pa je ovaj prelaz bio nešto rasterećeniji. Ali gužve svakako nisu izostale ni na Merdaru niti na ostalim prelazima.

Comments

Pročitaj još