• Početna>
  • Vesti>

Priveden N.V. zbog navodnih pretnji Radomiroviću; SL: Cilj je zastrašivanje ljudi da bi prestali sa protestima

Foto: TV Most, ilustracija

Srbin N. V. priveden je danas zbog pretnji koje je navodno uputio zameniku ministra za zajednice i povratak Radoici Radomiroviću, tokom njegovog nedavnog pokušaja da sa grupom radnika Opštine Leposavić, uđe u zgradu ove lokalne samouprave čemu su se okupljeni građani protivili.

Informaciju o hapšenju potvrdila je i Kosovska policija, dodavši da mu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Na hapšenje N.V. reagovala je Srpska lista saopštenjem u najoštrije je osuđuje “neosnovano hapšenje i određivanje pritvora N. V. koje je urađeno sa ciljem da se zastraše građani Leposavića kako bi prestali da demokratski protestuju više od dva meseca tražeći da nelegalni gradonačelnik i Kurtijevi specijalci napuste opštinsku zgradu u koju su ušli silom i bez ikakvog osnova, onemogućavaju da građani ostvaruju svoja prava”. 

Srpska lista ocenila je da je današnje hapšenje očigledna poruka svim Srbima da nemaju pravo na protest i izražavavanje političkog stava, šta više, to Srbima uskraćuje Kurtijev režim koji je na vlast došao nakon desetina više nego nasilnih protesta. 

U saopšenju se ukazuje da “nažalost, Kurtijeve policija nikada nije tako revnosna prema onima koji napadaju Srbe i prete da će ih proterati, kako na severu tako i na jugu Kosova i Metohije”.

“N.V. je kao nevin čovek danas u pritvoru umesto sa svojom decom, a na osnovu prijave Kurtijevog potrčka Radoice Radomirovića, koji je jedan jedan od nekoliko Srba koji su poslušnici režima Aljbina Kurtija, a koje srpski narod gleda sa prezirom, oprašta im jer oni ne znaju šta rade ali ne zaboravlja”, navodi se u saopštenju. 

“Da je do pravde i dokaza Radoica Radomirović bi bio u pritvoru jer je njegova prošlost puna kriminalnih dela, između ostalog i zbog upućivanja pretnji jednoj građanki Leposavića i njenoj maloletnoj deci”, ukazuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još