• Početna>
  • Vesti>

Barbano sa vladikom Teodosijem o značaju daljeg negovanja konstruktivnog odnosa između zajednica koje žive na KiM

Foto: Twiter(Dovani Pjetro Barbano)

Šef Euleksa Đovani Pjetro Barbano juče je u manastiru Gračanica posetio vladiku raško-prizrenskog Teodosija.

Barbano je na Tviteru naveo da mu je episkop Teodosije izneo svoju zabrinutost u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, i da je tokom razgovora sa vladikom rekao da će Euleks nastaviti da podržava vladavinu zakona i poštovanje prava u cilju obezbeđivanja jednakog tretmana za sve zajednice na Kosovu i Metohiji.

Barbano je na Tviteru naveo da mu je episkop Teodosije izneo svoju zabrinutost u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

“Tokom otvorene diskusije, čuo sam zabrinutost vladike u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na KiM i poštovanjem ljudskih prava nevećinskih zajednica. Uverio sam ga da će Euleks nastaviti da podržava vladavinu zakona i da pažljivo i snažno nadgleda pravosudni sistem u smislu poštovanja proceduralnih, zakonskih i ljudskih prava, uključujući jednak tretman za sve zajednice”, objavio je šef Euleksa.

Barbano je naveo je da je sa vladikom Teodosijem razgovarao i o značaju daljeg negovanja konstruktivnog odnosa između zajednica koje žive na KiM.

Comments

Pročitaj još