• Početna>
  • Vesti>

Počela izgradnja Edukativno-rekreativnog centra u Gračanici

Foto Radio Gračanica

U Gračanici je počela izgradnja Edukativno-rekreativnog centra površine 800 kvadrata. Kamen temeljac položila je predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić zajedno sa direktoricom za urbanizam Aleksandrom Đekić.

Edukativno-rekreativni centar gradi se na lokaciji „Kamenino“ između Gračanice i Kišnice. Ukupna vrednost ovog projekta je 328.000 evra, a zajednički ga finansiraju Opština Gračanica sa 188.000 evra i Ministarstvo za regionalni razvoj sa 140.000 evra.

Kako je istaknuto, prilikom polaganja kamena-temeljca, ova kapitalna investicija je usmerena na razvoju tri sektora: obrazovanje, kulturu i sport, te je od strateškog značaja za našu opštinu, a posebno za vaspitno-obrazovni sistem.

Objekat je multi-funkcionalan i pružiće mogućnosti organizovanja edukativnih i manjih sportsko-rekreativnih aktivnosti uz mogućnost smeštaja učesnika, što će biti njegova ključna karakteristika.

Dinamičkim planom završetak izgradnje objekta je kraj 2023. godine. Centrom će upravljati Opština Gračanica, odnosno Odeljenje za obrazovanje i kulturu i Odeljenje za omladinu i sport.

Po završetku radova biše u potpunosti stavljen na raspolaganje, prvenstveno obrazovnim institucijama za svoje vannastavne aktivnosti, zatim sportskim klubovima, civilnom sektoru i zajednici uopšte.

Comments

Pročitaj još