• Početna>
  • Vesti>

Kusari Ljilja priprema krivične prijave protiv Slavka Simića i portala „Nacionale“

Foto Pamfleti

Šefica Poslaničke grupe pokreta Samoopredeljenje, Mimoza Kusari – Ljilja kazala je da priprema dve krivične prijave, jednu za bivšeg poslanika Srpske liste, Slavka Simića, i jednu za portal „Nacionale“, koji je objavio audio snimke njenog razgovora sa Simićem.

Kazala je da su ti snimci nelegalni.

„Imali smo raspravu o zahtevu opozicije da bi raspravljali o nelegalnim snimcima, a u celoj diskusiji, svaki dan nakon objavljivanja izjašnjavala sam se i nisam oklevala, i sa novinarima i onima koji iznose javno mišljenje. Pitanja su bila više spekulativne prirode, a koja za cilj imaju političke napade“.

„Naravno, opozicija ima mogućnost da raspiše vanrednu sednicu. Nisu prisluškivali pravosudni organi, već su u pitanju nelegalna snimanja. Pripremam dve krivične prijave, jednu sa bivšeg poslanika Slavka Simića i jednu za portal ‘Nacionale’“, rekla je Kusari Ljilja, prenosi EkonomiaOnline.

Snimci, na kojima Kusari Ljilja razgovara sa Simićem, objavljeni su pre nekoliko nedelja. Izazvali su reakcije, posebno opozicije, koja je aludirala na to da je Samoopredeljenje koordiniralo sa Srpskom listom za donošenje nekih zakona u kosovskoj skupštini.

(Tekst izvorno preveo KoSSev)

Comments

Pročitaj još