• Početna>
  • Vesti>

U nevremenu u Srbiji poginulo dete u Novom Sadu, oštećene tri zgrade prilikom pada krana, pet osoba spaseno

Jaka kiša, praćena grmljavinom i olujnim vetrom pogodila je sinoć Srbiju. Najviše je pogođena Vojvodina. Tokom oluje u Novom Sadu, poginulo je dete i pao je kran na Detelinari. Deo krovne konstrukcije Novosadskog sajma pala je i blokirala dve kolovozne trake. Velika šteta u Bačkoj Palanci. Sektor za vanredne situacije spasao pet osoba, među kojima i povređenu ženu. Bez struje su sinoć ostali delovi Novog Sada, Bačke Palanke, Temerina, Žablja, Futoga i Zrenjanina.

Dvanaestogodišnji dečak poginuo je u Novom Sadu, potvrđeno je RTS-u u policiji. Kako RTS nezvanično saznaje, reč je o dečaku koji je oko 18 časova izašao iz kuće i kada je počelo nevreme došao je do adrese na kojoj mu stanuje tetka.

Nakon što se čuo vrisak, komšije su dečaka zatekle ispod prozora zgrade, pored gasnih instalacija koje su varničile, odakle su ga premestili do dolaska hitne pomoći.

Istraga će pokazati šta je uzrok i kako je došlo do smrti.

Najveće posledice nevremena pretrpela je Vojvodina posebno je pogođena Bačka Palanka i Novi SAD, a značajna šteta pričinjena je i u Futogu, Temerinu, Zrenjaninu ali i u Beogradu, Požarevcu i drugim gradovima Srbije.

Pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije  imali su najviše intervencija u Novom Sadu i Bačkoj Palanci, gde su spasili pet lica, među kojima i ženu koja je radila u kiosku na koji je palo drvo, kao i dvoje dece koja su se nalazila u kolima na koje je takođe palo oboreno stablo.

Deo krovne konstrukcije Novosadskog sajma je pao i tom prilikom blokirao dve kolovozne trake, dok je kran koji je pao u  novosadskom naselju Detelinara ošteteo tri zgrade.

Na više lokacija pripadnici Sektora za vanredne situacije pomagali su komunalnim službama u saniranju posledica i uklanjanju palih stabala.

Nakon završetka vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je ponovo počelo snabdevanja aviona gorivom, čime su stvoreni uslovi da letovi nastave da saobraćaju redovno, saopšteno je iz pres službe beogradskog aerodroma.

U saopštenju se navodi da avio-kompanije prave prioritete za snabdevanje gorivom na svojim letovima, i ističe se da aerodrom ni u jednom trenutku nije bio zatvoren za saobraćaj

Comments

Pročitaj još