• Početna>
  • Vesti>

U Briselu sutra nastavak dijaloga o primeni Sporazuma od 27. februara i deeskalacijia situacije na severu Kosova

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem stigla je danas u Brisel gde će u sredu učestvovati u novoj rundi dijaloga na tehničkom nivou sa Prištinom uz posredstvom EU, saznaje Tanjug.

Petković će se u Briselu sastati sa glavnim prištinskim pregovaračem Besnikom Bisljimijem.

Prošle nedelje Tanjugu  je potvrđeno u Briselu da je specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak pozvao glavne pregovarače Beograda i Prištine da dođu u Brisel, kako bi razgovarali o primeni Sporazuma o putu normalizacije odnosa.

Sutra nastavak dijaloga na tehničkom nivou, sastanci počinju u 9.30

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem stigla je danas u Brisel gde će u sredu učestvovati u novoj rundi dijaloga na tehničkom nivou sa Prištinom uz posredstvom EU, a bilateralni sastanci počeće u 9.30, saznaje danas Tanjug.

Kako je rečeno Tanjugu  u EU, sastanci će za sada biti bilateralni, a od strana zavisi  da li će biti održan i trilateralni sastanak.

“Trilaterala je naš cilj, ali od dva gosta zavisi kao i uvek da li će biti spremni da sednu zajedno”, rečeno je u EU.

Portparol EU peter Stano potvrdio je ranije danas da će specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak sutra da se sastane sa glavnim pregovaračima obe strane “u kontekstu malo olakšanog dijaloga u Briselu”. 

“Fokus će biti puna primena Sporazuma od 27. februara i koraci ka deeskalaciji situacije na severu Kosova”, objavio je Stano na Tviteru.

Comments

Pročitaj još