• Početna>
  • Vesti>

Britanska ambasada u Prištini: KFOR nadležan za pitanje navodnog šverca oružja

Foto: hr.jf-staeulalia.p

Britanska ambasada u Prištini nije konkretno odgovorila na pitanja novinara da li su upoznati sa navodima o „švercu oružja“ iz centralne Srbije na Kosovo, u koje je, prema rečima britanske poslanice Ališe Kerns, navodno umešana i Srpska pravoslavna crkva, i da je za to pitanje nadležan Kfor.

Britanska ambasada je kratko saopštila da je KFOR, mirovna misija NATO-a, u okviru koje je delovao britanski bataljon, taj koji je nadležan po ovom pitanju, prenosi Radio slobodna Evropa.

„Navodno prisustvo ilegalnog oružja prijavljeno je štabu KFOR-a, ali nakon dalje istrage kako bi se pronašla potvrda za to, nisu se pojavili dokazi o tome šta je prijavljeno“, saopšteno je iz KFOR-a.

KFOR je ranije saopštio da ne postoje dokazi o navodnom švercu oružja koji se obavljao preko administrativne linije između Kosova i centralne Srbije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći.

Britanska poslanica i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns optužila je Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u navodnom švercovanju oružja iz centralne Srbije na Kosovo.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je izjava Kerns deo „propagandnog rata koji se sprovodi protiv Srbije“ a čiji je cilj da se i Srpska pravoslavna crkva protera sa Kosova.

Comments

Pročitaj još