• Početna>
  • Vesti>

U Bošnjačkoj mahali sinoć odjeknula jaka detonacija; KP: Oštećena vozila policije u blizini opštine Severna Mitrovica

Foto: Radio Mitrovica sever

U kasnim večernjim satima, u naselju Bošnjačka mahala odjeknula je jaka detonacija oko 22 sata i 30 minuta, zvanično je saopštila kosovska policija. Prema njihovom izveštaju sumnja se da je napad eksplozivnom napravom bio usmeren ka opštini Severna Mitrovica.

Prema zvaničnim informacijama, eksplozivna naprava, za koju se sumnja da je ručna bomba, bačena je u dvorište opštinskog objekta u Severnoj Mitrovici, u blizini ulaza u objekat, i pričinila veću materijalnu štetu.

“Na sreću, nije bilo povređenih, osim materijalne štete pričinjene na dva službena policijska vozila. Napad je okarakterisan kao „izvršenje terorističkog akta“, te je uz konsultacije sa nadležnim tužiocem, pokrenut dalji istražni postupak.

Kosovska policija će nastaviti da se angažuje na obezbeđenju i sprečavanju ovakvih krivičnih dela protiv zvaničnika i institucija Kosova”, stoji u saopštenju.

Specijalne jedinice Kosovske policije u blindiranom vozilu, sinoć su stacionirane na samoj raskrsnici koja iz pravca Tehničke škole vodi ka Bošnjačkoj mahali. Blokiran je bio put lokada je i sa druge strane prilaska ovoj ulici kod zgrade Telekoma.

Veliki broj pripadnika kosovske policije se nalazi i dalje na ovim lokacijama u gradu.

Comments

Pročitaj još