• Početna>
  • Vesti>

Još jedno hapšenje u Mitrovici; KP: Priveden N.O., zbog umešanosti u napad na KFOR

Danas u prepodnevnim satima u blizini glavne autobuske stanice u Kosovskoj Mitrovici u perionici automobila, gde je bio zaposlen, uhapšen je N.O. Operaciju hapšenja su izvele specijalne jedinice kosovske policije koje su se do mesta hapšenja dovezle sa tri automobila i grubo izvele operaciju hapšenja.

Kosovska policija je izdala saopštenje za javnost tim povodom, a odmah se oglasila i Kancelarija za Kosovo i Metphiju Vlade Srbije, koja oštro osuđuje osmo po redu hapšenje nedužnih Srba od kako je nastala najnovija kriza na severu.

“Danas u jutarnjim satima uhapšen je osumnjičeni Srbin N. O., nastanjen u Severnoj Mitrovici, poznat po nadimcima „Nemac“ i „Rus“, napisala je kosovska policija u saopštenju o slučaju najnovijeg hapšenja, dodajući da se sumnjiči za napad i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom.

“Njegovo hapšenje i pratnja u policijsku stanicu izvršeno je nakon pribavljanja dokaza da je umešan u napad na Kfor 29. maja 2023. godine, gde je od posledica napada i ispoljenog nasilja, više desetina pripadnika KFOR-a zadobilo telesne povrede. Sve dalje radnje preduzimaće se u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima”, stoji u izveštaju policije Kosova.

Takođe kažu da će nastaviti svoju posvećenost u održavanju reda i javne bezbednosti, vladavini prava i privođenju pred pravosudne organe osumnjičenih lica koja krše red i zakon.

Comments

Pročitaj još