• Početna>
  • Vesti>

Kamioni sa srpskim tablicama mogu na Kosovo ukoliko ne prevoze srpsku robu

Foto: Radio Mitrovica sever, Jarinje

Na administrativnom prelazu Merdare, prema pisanju RTK2 dozvoljen je ulazak kamionima srpskih registarskih oznaka, ali samo ukoliko ne prevoze robu iz Srbije. Ovaj medij nije naveo da li se ista odluka odnosi i na ostale administrativne prelaze.

Prema pisanju Tanjuga “promenjena odluka prištinske vlade usledila nakon što su vozači kamiona pre dva dana na administrativnim prelazima Jarinje i Merdare blokirali ulazak kamiona sa kosovskim i stranim tablicama iz pravca Kosova prema centralnoj Srbiji.

Prema odluci Vlade Kosova kamioni sa srpskim registarskim oznakama koji prevoze robu poreklom iz drugih zemalja mogu na teritoriju Kosova, dok oni sa srpskom robom i dalje ostaju blokirani.

Ulazak kamiona sa srpskim registarskim oznakama zabranjen je kao reakcije na kidnapovanje trojice kosovskih policajaca od strane srpske policije, koja se dogodila pre nekoliko dana.

Svim kamionima sa srpskim tablicama, bez obzira na poreklo proizvoda, do danas nije bilo dozvoleno da uđu na Kosovo, kao mera bezbednosti usled nastale situacije.

Comments

Pročitaj još