• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista o poseti Aleksića i Ćute: Došli su da se slikaju, ne da podele brige naroda

Na posetu opozicionih poslanika u Skupštini Srbije Miroslava Aleksića i Aleksandra Jovanovića Ćute Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici, reagovala je Srpska lista, saopštenjem u kome se kaže da njihova poseta za cilj ima da “podeli i oslabi Srbe na ovim prostorima”.

“Danas su Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta došli da vide kako prijatelj njihovog šefa Vuka Jeremića, Aljbin Kurti sprovodi svoj plan proterivanja Srba sa severa Kosova i Metohije. Podsećamo javnost da je  Vuk Jeremić biranim rečima hvalio Aljbina Kurtija, da je on “intelektualac, patriota i prilično stabilan čovek”. A sa druge strane Aljbin Kurti je prezadovoljan jer je taj isti Vuk Jeremić Međunarodnom sudu pravde podneo toliko glupo pitanje čime je dao Prištini najjači argument u dijalogu protiv Beograda” stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste smatraju da su Aleksić i Jovanović došli da se slikaju i da nisu došli da podele brige naroda.

“Nisu Aleksić i Ćuta  stigli da kažu porodicama šestoro upucanih Srba, među kojima ima i dece ni reč IZVINI jer su o onom ko je naredio  da se oni upucaju govorio hvalospeve. Nisu se izvinili porodicama neosnovano uhapšenih Srba koje u kazamatima širom Kosova i Metohije drži Kurtijev režim bez ikakve krivice, a o Kurtiju su svojevremeno govorili sve najlepše. Došli su da se slikaju i podele Srbe, i u tome su imali podršku Kurtija koji im je omogućio nesmetan prelazak administrativnog prelaza i put bez zaustavljanja do Zvečana” stave je Srpske liste.

“Zahvaljujemo se građanima koji su ostali suzdržani i nisu naseli na ovu provokaciju, ali su poslali jasnu poruku da političkim profiterima nije mesto na građanskim protestima kojima se srpski narod bori za goli opstanak” dodaje se na kraju teksta.

Comments

Pročitaj još