• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Različite izjave da je policija tukla dvoje su neistinite

Kosovska policija demantovala je da je bilo nasilja prilikom zaustavljanja i legitimisanja lica koja su vozila kvadove i saopštava detalje u vezi slučaja.

Navode da su danas popodne patrolne jedinice bile na službenom dežurstvu na putu Izvore-Banjska, kada su naišla dva kvad motocikla sa pet osoba.
“Jedan motocikl sa dve osobe je nastavio da izbegava policijski znak za zaustavljanje i pobegao planinskim putem, dok je drugi nastavio da izbegava u drugom pravcu na neodgovarajućem terenu” navodi policija i dodaje da su policajci nastavili da ih prate pešaka jer teren nije bio pogodan zbog bežanja, te da su nakon 150 metara naišli na kvad sa dve osobe, dok su u međuvremenu drugi policijski službenici na udaljenosti od oko 350 metara, naišli na treću osobu, koja je pobegla peške.

Policija saopštava da se na toj lokaciji pojavila i jedna žena koja je izjavila da je majka dve osobe koje je policija privela.
“Nakon provere lica i vozila (motocikla), kao i nakon obavljenog policijskog postupka, tri lica su puštena.
Vredi istaći da su policijske akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije. Različite izjave da je policija tukla dvoje su neistinite.
Kosovska policija navodi da u skladu sa svojim službenim dužnostima, rešava svaku moguću žalbu koja je upućena KP i takođe obaveštava Policijski inspektorat (PIK).
Kosovska policija će nastaviti da obaveštava javnost zvaničnim informacijama i istovremeno poziva medije na dalju saradnju, zaključuje se u saopštenju, koje je našem mediju dostavio portparol policije Baki Keljani.

Podsetimo, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Srpska lista u svojim saopštenjima naveli su da su maloletna deca pretučena od strane specijalnih jedinica policije u Žitkovcu, i da se nalaze na bolničkom lečenju u KBC Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još