• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM i SL: Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije pretukli dvoje srpske dece u Žitkovcu

Foto: Vikipedija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je večeras u selu Žitkovac nadomak Zvečana brutano pretučeno dvoje dece i da su to učinili pripadnici specijalne jedinie Kosovske policije.

Pretučeni su K. R. (15) i D. R. (17).

“Oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli. Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Kosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške” navedeno je u saopštenju Kancelarije.

Iz Kancelarije dodaju da ovaj događaj pokazuje šta je zadatak specijalaca na severu KiM.

“Sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Kosova i Metohije. Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora. Očekujeno hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca” stoji u saopštenju.

Na kraju teksta se ističe da je jedno izvesno: “Dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan”.

Slično saopštenje stiglo je i iz Srpske liste.

“Antisrpski režim Aljbina Kurtija čini sve da protera srpski narod, a međunarodna zajednica sa druge strane ne čini ništa da Kurtija i njegove poslušnike koji maltretiraju čak i srpsku decu pozovu na odgovornost. Pozivamo sve građane da brinu o svojoj i bezbednosti svoje dece, jer je očigledno da međunarodne snage koje su zadužene za bezbednost nisu u stanju da osiguraju mir za srpsku decu i Srbe na ovim prostorima, niti žele da preventivno deluju i rasporede snage na terenu kako bi sprečili Kurtijeve parapolicajce da biju srpsku nejač” stoji u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još