KP: U Leposaviću napadnuti novinari

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija saopštila je da je danas u Leposaviću napadnuto nekoliko novinara različitih redakcija i da su tom prilikom, neki od njih zadobili telesne povrede.

“U okolini opštine Leposavić, pojedinac/kriminalna grupa je bacila napravu za koju se sumnja da je bomba, a brutalno je napadnuto nekoliko novinara raznih medija na Kosovu. Prema dosadašnjim saznanjima, radi se o devet napadnutih novinara koji su bili na službenoj dužnosti prateći dešavanja u blizini opštine Leposavić, gde su neki od njih, pored zabrinutosti, zadobili i razne telesne povrede i medicinski tretman” navodi se u saopštenju policije.

U policijskom saopštenju se dodaje da je oštećena i oprema za snimanje, kamera, kao i da je jednom novinaru oduzet telefon.

“Ometanje novinara u vršenju dužnosti, narušavanje slobode izražavanja, ometanje odraza stvarne situacije, fizički napadi, kao i oštećenje vozila i službene opreme su krivične radnje koje će istraživati Kosovska policija. U saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima pokrenuti su slučajevi napada na službena lica, uništavanja ili oštećenja imovine i nanošenja telesnih povreda” navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Comments

Pročitaj još