• Početna>
  • Vesti>

Mojsilović sa Ristućom: Kfor da potpuno i nepristrasno sprovodi mandat

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu sa komandantom Kfora general-majorom Anđelom Mikeleom Ristućom sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku, koji je održan u senci pojačanih tenzija na severu Kosova, bilo je reči o nastojanjima da se izbegne dalje pogoršanje bezbednosne situacije na terenu i obezbedi sigurno i bezbedno okruženje za srpsko stanovništvo, koje trpi protivpravno nasilje institucija u Prištini.

U razgovoru je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, “izražena obostrana posvećenost očuvanju mira i stabilnosti i ukazano na značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga na Kosovu za uspešno preventivno delovanje i sprečavanje nastanka kriza na teritoriji južne srpske pokrajine”.

Načelnik Generalštaba izneo je čvrst stav i očekivanje naše strane da će Kfor, kao jedina legitimna oružana formacija na Kosovu i Metohiji, striktno, potpuno i nepristrasno sprovoditi mandat koji mu je dodeljen Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i zaštititi Srbe i njihovo nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe.

Comments

Pročitaj još