• Početna>
  • Vesti>

Osmani: Izbori jedino u skladu sa sadašnjim ustavnim i zakonskim okvirom

Foto Predsedništvo Kosova

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, na sastanku sa specijalnim predstavnikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijeom Eskobarom i specijalniim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, izrazila je punu posvećenost da radi zajedno sa međunarodnim partnerima kako bi na severu vladali red i zakon i kako bi se očuvao suverenitet Kosova.

“Kažnjavanje kriminalnih grupa i pojedinaca koji su koristili nasilje protiv policije, novinara, pripadnika KFOR-a, Euleksa i građana, jedini je način za održivu i dugoročnu stabilnost. Zbog toga, naglasila je, očekujemo od institucija za sprovođenje zakona da rade svoj posao, u skladu sa zakonom, kako bi kriminalne grupe odgovorne za nasilje izašle pred lice pravde”, navedeno je u saopštenju Predsedništva Kosova.

Osmani je istakla da se novi izbori u opštinama na severu mogu organizovati u skladu sa sadašnjim ustavnim i zakonskim okvirom i u tom kontekstu je dodala da treba obezbediti demokratsko učešće građana koji žive u ove četiri opštine.

U susretu sa izaslanicima, predsednica Osmani je istakala značaj jačanja saveza sa SAD i EU, u ispunjavanju zajedničkih ciljeva na evroatlantskom putu i ​​jačanju međunarodnog subjektiviteta Kosova, zaključuje se u saopštenju Predsedništva Kosova.

Comments

Pročitaj još