• Početna>
  • Vesti>

U Južnoj Mitrovici održan protest oko stotinu okupljenih Albanaca uprkos upozorenjima policije i ministra da je poziv na protest lažan

Foto Radio Mitrovica sever

Protest koji je počeo u Južnoj Mitrovici završen je nešto pre 13 časova.

U Južnom delu Mitrovice u blizini glavnog Ibarskog mosta u 12 sati počeo je miran protest Albanaca, jedne grupe uglavnom veoma mladih ljudi. Okupilo se oko stotinu njih, koji su nosili zastave Albanije i UČK, kako prenosi reporter Radija Kosovska Mitrovica.

Protest je obezbeđivala Kosovska policija a patrolisao je EULEX a i italijanski KFOR a. Protest su pratile brojne novinarske ekipe, kako albanskih tako i srpskih redakcija.

Podsećamo da je Kosovska policija i ministar unutrašnjih poslova Dzeljalj Svećlja ranije danas upozorio građane da se ne odazivaju pozivu sa društvenih mreža koji podstiču „nepotrebna okupljanja“.

Svećlja je naglasio da, prema procenama kosovskih bezbednosnih institucija, poziv šire nepoznate osobe i „sumnjivi profili“ na društvenim mrežama.

U sličnom tonu prethodno se oglasila i Kosovska policija koja je takođe pozvala građane da ovakve pozive ignorišu, navodeći da stižu” od raznih pojedinaca i profila u kojima se pozivaju albanski građani da učestvuju u navodnom masovnom protestu danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici navodno sa namerom za marširanje na sever zemlje“, poručili su iz KP.

Comments

Pročitaj još