• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Ustavni sud ocenio da je Kostić, okrivljen u slučaju ’’Brezovica’’, neosnovano u pritvoru

Kim

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić objavio je da je Ustavni sud Kosova ocenio da je jedan od okrivljenih u slučaju “Brezovica” Jadran Kostić neosnovano u pritvoru i da su mu povređena ljudska prava.

Jevtić je na svom Fejsbuk profilu objavio odluku Ustavnog suda uz reči “pravda je spora, ali dostižna” i da “istina, baš kao i voda, uvek pronađe svoj put”.

“Ustavni sud proglasio prihvatljiv zahtev jednog od okrivljenih za puštanje iz pritvora. Istina, kao i voda, uvek nađe svoj put”, poručio je Jevtić.

Dodao je da je Ustavni sud objavio presudu po žalbi Kostića.

“Ustavni sud danas je objavio presudu na osnovu žalbe jednog od optuženih u slučaju ”Brezovica”, Jadrana Kostića, koji se još uvek nalazi u pritvoru od decembra 2021. godine. Dakle ono o čemu govorimo već neko vreme je sada ovom odlukom Suda dobilo potvrdu. Jadran Kostić, i čvrsto verujemo i svi ostali koji su još uvek u pritvoru od decembra 2021. godine, su protiv pravno i uz kršenje osnovnih ljudskih prava, odvojeni od svojih porodica godinu i šest meseci.”, istakao je Jevtić.

Dodao je da je žalba koju je podneo Kostić predata je još juna prošle godine.
“Trebalo je puno vremena, strpljenja ali vere da će pravda ipak na kraju pobediti, da će osnovna ljudska prava Jadrana Kostića i ostalih naših kolega, komšija, prijatelja, biti na kraju ipak ispoštovana. Ne ulazeći u sam sudski proces oko kojeg suđenje još uvek nije ni počelo, osećam obavezu da i u ime porodice Kostić, da u ime porodica ostalih koji se još uvek nalaze u pritvoru, u ime hiljade građana koji su na nekoliko protesta pozvali na pravdu i za našeg Bracu, Miju, Koleta, Laleta, Kurtu, Raifa, Dragomira”, poručio je Jevtić.

On je dodao da se postavlja pitanje i danas kako je moguće da neko ko puca u decu, u ljude, kako je moguće da takvi budu brzo pušteni iz pritvora.

“Dok oni koji su ugledni i poštovani građani našeg društva nemaju, i u okviru važećih zakona, prava da budu tretirani na način koji to upravo zakoni i predviđaju? Kako je moguće da bivši direktor urbanizma Dimitrije Račićević bude optužen za izdavanje dozvola u jednom procesu pred sudom, i da sa druge strane bude optužen za neizdavanje dozvola pred istim tim sudom? Postoji još puno drugih pitanja. Verujući u pravdu, insitiraćemo na njoj. Strpljivo. Na ovu i druge teme ću uskoro govoriti baš kao što sam i obećao”, istakao je Jevtić.

Comments

Pročitaj još