• Početna>
  • Vesti>

Pešaci iz Kosovskog Pomoravlja sinoć stigli u Veliku Planu

Foto: TV Most

Mladići koji su,  iz Kosovskog Pomoravlja, krenuli peške ka Beogradu kako bi na vreme stigli na veliki skup nade koji je zakazan za 26. maj, kako bi pružili bezrezervnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i rukovodstvu države, kasno sinoć stigli su Veliku Planu.

Mladići, njih 13 pešačili su više od 12 sati i kako priznaju, imali su jedan od težih dana, ali, ističu, ni to ih nije pokolebalo na putu ka cilju.

Njih je, kako dolikuje uz pogaču i so i reči ohrabrenja, dočekao veliki broj meštana i aktivista Srpske napredne stranke predvodjenih predsednikom opštine Velika Plana Igorom Matkovićem i predsednikom skupštine i narodnim poslanikom Dušanom Marićem.

„Danas smo krenuli iz Ćuprije. Put je bio vrlo težak i naporan. Pešačili  smo skoro 12 sati. Jutros nas je u Ćupriji dočekao Danilo Vučić, hteo bih da se zahvalim njemu i predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci. Najveću podršku smo dobili od našeg Milana Radoičića, koji nas je podržao kada nam je trebalo dati volju da nastavimo, da znamo da moramo biti gore 26. kakve god bile prepreke. Moramo se tamo pojaviti.  Da budemo najjači do kraja i da opstanemo na Kosovu i Metohiji, da brinu o nama kao što su to radili svih ovih godina“, poručio je Dalibor Janković iz Gornjeg Kusca.

Dobrodošlicu im je poželeo predsednik Opštine Velika Plana Igor Matković koji je naglasio da su mladići sa Kosova i Metohije pokazali kako se voli Srbija.

„Čast nam je što prolazite kroz našu opštinu, što vam ništa nije teško, što imate toliko srce i učinili toliki napor da podržite našeg predsednika u borbi da očuva našu zemlju. Vi najbolje znate koliko je teško braniti našu zemlju, stalno ste na braniku otadžbine. Mi možemo od vas samo da učimo“, rekao je Matković.

On je najavio da će, prateći primer mladića sa KiM, i građani Velike Plane doći 26. maja veliki skup nade kako bi podržali predsednika Vučića.

„Za Srbiju ima nade, za Kosovo ima nade, borimo se za bolju budućnost naše zemlje. Hvala predsedniku za sve što radi za našu zemlju a vi ste primer kako se bori za našu zemlju. Hvala u ime svih građana Velike Plane. Srećan vam put i vidimo se 26. u Beogradu“, rekao je Matković.

Comments

Pročitaj još