• Početna>
  • Vesti>

Poljoprivrednici iz Šumadije sutra kreću za Beograd, u petak ispred Vlade

Foto: FoNet

Poljoprivrednici iz Šumadije krenuće sutra traktorima za Beograd, kako bi u petak pred Vladom Srbije izrazili svoje nezadovoljstvo odnosom države prema toj grani privrede i još jednom ponovili svoje zahteve od čijeg ispunjavanja zavisi opstanak domaćeg agrara.

Vođa protesta šumadijskih poljoprivrednika Milan Milošević rekao je FoNetu da su odluku o tome jednoglasno doneli predsednici sedam udruženja koja su juče organizovala protestne vožnje u više gradova Vojvodine i centralne Srbije.

„Kao što smo u utorak najavili, sutra u više kolona i iz različitih pravaca krećemo za Beograd da bi smo tamo stigli tokom noći i u petak osvanuli pred Vladom Srbije“, rekao je Milošević.

On je kazao da danas neće biti novih protesta i blokada saobraćajnica i da će poljoprivrednici dan iskoristiti za kontrolu i sitnije popravke traktora i priključnih mašina kako bi bez problema stigli do Beograda.

Milošević je rekao da će u „pohodu na Beograd“ učestvovati članovi udruženja Stig iz Požarevca, Naše mleko iz Šapca, Poljoprivredni proizvođači iz Subotice, Savez poljoprivrednika Banata, Za opstanak stočara zapadne Srbije, Proizvođača mleka iz Šumadije i pomoravlja i Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije.

„Šumadijski poljoprivrednici krenuće iz Rače, a usput će nam se pridruživati ljudi iz Smederevske Palanke, Velike Plane, Mladenovca, ali ćemo precizne podatke o učesnicima i trasi kojom ćemo se kretati znati sutra pred polazak“, rekao je Milošević.

Comments

Pročitaj još