• Početna>
  • Vesti>

Vučić posle sastanka SNS-a: Najveća partija pružila nam je podršku da nađemo kompromis, ali da čuvamo nacionalni interes

Sastanak Predsedništva Srpske napredne stranke održan je u sedištu SNS-a na Novom Beogradu, a sednici je prisustvovao i predsednik stranke Aleksandar Vučić.

Na sednici su bili najviši funkcioneri SNS-a: Ana Brnabić, Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Bratislav Gašić, Aleksandar Martinović, Petar Petković, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Aleksandar Šapić, Zlatibor Lončar, Maja Gojković, Siniša Mali, Nebojša Stefanović, Goran Cvetanović, Vladimir Đukanović, Zoran Đorđević, Sandra Božić, Mirsad Đerlek i drugi.

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obratio se posle sastanka medijima i izjavio da skup koji je zakazan za 26. maj ne sme da bude skup mržnje, već skup nade.

“Ovo ne sme da bude skup mržnje. Taj skup mora da bude sve suprotno od onoga što neki drugi rade”, poručio je Vučić posle sednice Predsedništva SNS.

On je istakao da 26. maja neće biti održan skup SNS-a ili SPS-a, već da su na njega pozvani svi dobri ljudi. Vučić je dodao da će na tom skupu biti pokazan put Srbije napred, u budućnost.

“Moramo da uverimo Srbiju da će Srbija, ne samo da opstane, već da će moći još brže da napreduje”, rekao je on i dodao da veruje da će to biti najveći skup ikada održan u Srbiji, ne računajući onaj na Gazimestanu.

“Za nas je važno da na ovom skupu nade 26. maja sa početkom u 19 časova ljudima ulijemo nadu u Srbiju, da mogu da žive normalno”, rekao je predsednik.

Naglasio je da ne postoji nijedna oblast u kojoj Srbija nije ostvarila napredak. Govoreći o nezadovoljnim poljoprivrednicima, ukazao je da su državne subvencije 2012. godine iznosile 25,8 milijardi dinara, a danas 81 milijardu, te da poljoprivrednici danas izlaze sa najmodernijim traktorima na ulice.

“Pozivam ih da razgovaraju. Ja sam spreman da ih primim uvek i u svakom trenutku”, rekao je Vučić, ali je istakao da ne pristaje na političke pretnje.

Vučić: Najveća partija pružila nam je podršku da nađemo kompromis, ali da čuvamo nacionalni interes

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u akciji prikupljanja ilegalnog i legalnog oružja građani predali 20.000 komada oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Vučić je rekao da je to veoma ozbiljna brojka, da se akcija nastavlja i ubrzava. “Za tu količinu oružja i minsko-eksplozivnih sredstava smo sigurniji”, poručio je Vučić.

Rekao je da je sve spremno za Skupštinu stranke 27. maja u Kragujevcu i da će tada 4.000 delegata izabrati novo rukovodstvo stranke i doneti odluku o ulasku stranke u novi, širi pokret. “Ono što je važno da se stranka pripremi i da sa novim rukovodstovm bude spremna za sve izazove”, rekao je Vučić.

Dodao je da se na sednici razgovaralo i o pritiscima povodom KiM, kao i o izveštaju koji je podneo direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

“Postoji de fakto plan čija je suština da mi njih de fakto priznamo, a oni ništa da ne urade. Najveća partija pružila nam je podršku da nađemo kompromis, ali da čuvamo nacionalni interes Srbije”, rekao je Vučić.

Kazao je da se razgovaralo i o ekonomskoj situaciji. “Naložićemo Vladi da pristupi reformi javnih preduzeća, otvorenijem nastupu u dovođennju investitora ali i da se rešavanju problemi ljudi”, rekao je Vučić. Dodao je da ljudi koji se nalaze u najvećoj partiji i koja je, kako je rekao, normalno da bude kritikovana, moraju da više razgovaraju sa građanima i saslušaju narod i da prihvate njihove primedbe.

Comments

Pročitaj još