• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti se šegači sa učesnicima dijaloga i nema nameru da konstruktivno razgovara

Foto Bilten rs

Direktor Kancelarije za Koovo i Metohiju i glavni srpski pregovarač Petar Petković izjavio je danas da je nakon jučerašnje runde dijaloga u Briselu, jasno da Priština nema nameru da konstruktivno razgovora, ne samo o Zajednici srpskih opština, već ni o bilo kom drugom aspektu normalizacije odnosa.

“Aljbin Kurti se najblaže rečeno šegači i smeje u lice svim učesnicima dijaloga, uključujući i predstavnike EU, time što za zastoj u pregovorima okrivljuje Beograd, i to samo dan pošto se predstavnik Prištine Besnik Bisljimi u razgovorima ponašao ne samo nekonstruktivno, već i drsko” naveo je Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

Petković je napomenuo da Beograd dosledno godinama unazad dijalogu pristupa u dobroj veri i na konstruktivan način, smatrajući da je normalizacija odnosa sa Prištinom u obostranom interesu, i neoborivim argumentima to u svakome trenutku može da potkrepi.

“Kurti i njegov ekstremistički kružok u Prištini, sada je to svima jasno, nije zainteresovan za rešavanje problema i nesuglasica civilizovanim i političkim sredstvima, već isključivo za nasilje i jednostrano menjanje situacije na terenu, uključujući stalno provociranje, ugrožavanje bezbednosti i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Poslednji je čas da se Kurti disciplinuje, ne samo kako bi prestao da otvoreno i javno podriva proces dijaloga, već i kako bi bio sprečen u jasnoj nameri da destabilizuje region” stoji u saopštenju.

Comments

Pročitaj još