• Početna>
  • Vesti>

Slađanu Trajkoviću produžen pritvor za još dva meseca

Foto: Radio Mitrovica sever, arhiva

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice, kome se na teret stavlja da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, potvrdio je njegov advokat Dejan A. Vasić za Radio Kosovska Mitrovica.

Vasić napominje da tužilaštvo i dalje praktikuje da ga isključuje iz radnji koje preduzima i da se u više navrata žalio na takav neprofesionalni pristup.

“Šesti je mesec od kada je Slađan pritvoren. Kao njegov branilac, ja nijednom nisam pozivan da učestvujem u istražnim radnjama. Tužiteljka saslušava svedoke bez mog, ili prisustva mog branjenika. Sve toje grubo kršenje odredbe zakona i jednostrano ukida pravo na odbranu”, izjavio je Vasić.

Najavio je da će se s tim u vezi, već sutra obratiti Ustavnom sudu Kosova, sa žalbom na ove povrede zakona. Ujedno će zatražiti izuzeće postupajuće tužiteljke.

Slađan Trajković je uhapšen 16. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice, zbog sumnje da je navodno učestvovao u ratnom zločinu 1999. godine.

Bio je aktivni pripadnik kosovske policije, koju je napustio mesec dana pre hapšenja zajedno sa ostalim srpskim policajcima na severu KiM.

Comments

Pročitaj još