Zapaljen automobil sa srpskim tablicama u Lešku

Još jedan automobil zapljen je noćas na severu Kosova. Ovog puta u pitanju je vozilo sa tablicama grada u centralnoj Srbiji.

Informaciju je za KoSSev potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

U pitanju je vozilo marke Folksvagen „Sharan“, i bilo je parkirano u ulici Ivo Lola Ribar, u neposrednoj blizini doma njegovog vlasnika.

Policija je dojavu o požaru dobila oko 5 sati ujutru, kada je i došla na lice mesta, a prethodno su tu bili i vatrogasci.

Za sada nema osumnjičenih, nije poznat ni motiv, ali je istraga u toku, naveo je Eljšani za KoSSev.

Pre nešto više od mesec dana, za manje od nedelju dana, izgorelo je 10 putničkih automobila u privatnom vlasništvu u sve četiri opštine na Severu Kosova. Većina ih je bila registrovana na RKS tablice, kojima se Srbi sa Severa Kosova, uz podršku iz Beograda opiru.

Ovo je 77. potvrđen slučaj paljenja automobila u većinski srpskim sredinama, mahom na Severu od 2014. godine. U međuvremenu, imalo je i više prijavljenih slučajeva oštećenja automobila, ili pokušaja paljenja.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, najmanje 77 vozila zapaljeno je od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi.

Comments

Pročitaj još