• Početna>
  • Vesti>

Sedam i po decenija OŠ “Nebojša Jerković” u Dragašu: Samo narod sa jakim školstvom, može biti jak

Foto: RTV Gračanica

Osnovna škola „Nebojša Jerković“ u Dragašu na Gori, obeležila je danas 75 godina postojanja.

Obeležavanju Dana ove prosvetne ustanove, prisustvovali su nekadašnji ali i sadašnji đaci, učitelji, nastavnici i gosti iz političkog, kulturnog i javnog života Gore.

Direktor ove prosvetne ustanove Sejvat Ljajko čestitao je jubilej svima koji su tokom prethodnih  decenija učestvovali u radu i izgradnji renomea ove škole i posebnu zahvalnost uputio Vladi Srbije i Kancelariji za KiM bez čije podrške, kako je rekao, ne bi mogli da realizuju nastavu.

„Sva sredstva koja dobijamo ulažemo u poboljšanje nastave. Izuzetna materijalna sredstva smo dobili i možemo da se pohvalimo da smo jedna od najopremljenijih  škola na Kosovu i Metohiji i šire“ rekao je Ljajko i zahvalio deci i nastavnicima na programu koji su osmislili i pripremili ovim povodom.

Ljajko je podsetio da je ova škola iznedrila mnoge velikane. Izneo je podatak da je trenutno sa područja Gore na studijama u Kosovskoj Mitrovici 68 mladih ljudi.

„Samo narod koji ima dobro školovanje, biće jak i imaće budućnost“ dodao je.

Ispred Kancelarije za Kosovo i Metohiju, svečanosti je prisustvovala zamenica direktora Kancelarije Dušica Nikolić. Ona je čestitajući jubilej nastavnom kadru i učenicima, poručila da su Vlada Srbije i Kancelarija za KiM i do sada bili prisutni na tom području i da će tako biti i nadalje.

„Samo u prvih par meseci 2023. godine, mnogo smo uložili u školstvo i obrazovanje. Želja nam je, a imamo i volje i planove da tako nastavimo i u budućem periodu, jer su deca naša budućnost“ poručila je Nikolić.

Programu je prisustvovala i zamenica direktora Kancelarije za KiM Milena Parlić.

Nastavu u ovoj školi, od pripremno – predškolskog programa do osmog razreda, pohađa 131 đak. Ove godine, upisano je 14 đaka više nego prethodne.

Comments

Pročitaj još