• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Policajac koji je ranio Jovanovića pušten iz pritvora; pravno i insitucionalno nasilje se nastavlja

Foto: Srpska lista

Pravno i institucionalno nasilje režima Aljbina Kurtija nastavlja se i danas, odlukom Osnovnog suda u Mitrovici da pripadnik specijalnih jedinica albanske nacionalnosti koji je pokušao ubistvo Milana Jovanovića na Bistričkom mostu 10. aprila, i tom prilikom mu naneo povrede opasne po život službenim oružjem, bude pušten iz pritvora, i da narednih trideset dana bude u kućnom pritvoru, saopštila je Srpska lista.

Podsećamo da je na isti način je Kurtijevo pravosuđe kućni pritvor odredilo i pripadniku Kosovskih bezbednosnih snaga koji je na Badnji dan pokušao ubistvo Miloša i Stefan Stojanovića u selu Gotovuša.

Očigledno da za Srbe nema pravde na Kosovu i Metohiji, pa čak i kada se u retkim slučajevima uhapse oni koji pokušaju ubistvo Srba, oni se šalju u kućni pritvor ili puštaju na slobodu.

Dok se počinioci teških krivičnih dela albanske nacionalnosti puštaju u kućni pritvor desetine Srba bez dokazane krivice protivzakonito sede u kazamatima, čekajući nekakva suđenja čak i po nekoliko godina.

Ova sramna odluka Kurtijevog režima je odgovor poslanicima evropskog parlamenta koji govore o vladavini prava na Kosovu i Metohiji, ali i još jedan dokaz nekažnjavanja onih koji vrše zločine nad Srbima.

Comments

Pročitaj još