• Početna>
  • Vesti>

Akcija dobrovoljnog davanja krvi: Nikola Pačariz dao krv 100. put

Foto: Radio Mitrovica sever

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, 11. maj obeležen je danas u Kosovskoj Mitrovici akcijom dobrovoljnog davalaštva, organizovanom u saradnji sa Zavodom za transfuziju KBC Kosovska Mitrovica.

MItrovčanin Nikola Pačariz, danas je dao krv stoti put. Tim povodom, uručena mu je plaketa Crvenog krsta Srbije i zahvalnica Zavoda za transfuziju.

“Obuzimaju me sreća i radost što sam stoti put tu . Srećan sam što sam možda i pomogao nekome i nadam se da ovo neće biti kraj. Nadam se da će ovi naslednici, a vidim da danas ima onih koji sup o prvi put dali krv, nastaviti našim stazama. Samo je jedna poruka – budite human ii pomozite drugima” poručio je Pačariz.

U okviru današnje akcije prikupljeno je sasvim solidna količina krvi koja će mitrovačkom KBC –u, biti od velike koresti u narednom periodu.

“Mnogo ovo znači. Posebno smo  ponosni na saradnju sa Crvenim krstom, jer nam oni obezbeđuju ovako veliki broj ljudi koji dolaze da daju krv. Naročito sam zahbvalna mladim ljudima koji su se odazvali, imamo i onih koji su danas prvi put dali krv” kaže doktorka Ana Radovanović i napominje da vakcinacija protiv kovida nije nikakva prepreka da se donira krv.

U akciji je kako u organizacionom smislu, tako i u donorskom, učestavovao veliki broj volontera.

“Odziv dobrovoljnih davalaca je veliki i stvarno smo zadovoljni. Sarađujemo sa Zavodom i maksimalno dobru saradnju imamo sa njima” kaže volonter CK Kosovska Mitrovica Jelena Mihajlović.

U okviru Nedelje Crvenog krsta, volonteri su danas obišli i porodilište mitrovačkog KBC-a, is vim bebama rođenim tokom ove nedelje uručili prigodne poklone.

Comments

Pročitaj još