• Početna>
  • Vesti>

Priveden muškarac sa videa kod Grabovačkog krša zbog nelegalnog posedovanja oružja i izazivanja razdora i netrpeljivosti

Foto: Veriu.info, printscreen

Muškarac albanske nacionalnosti, koji je juče u Grabovcu skinuo i pocepao dve srpske zastave uz psovke na račun Srbije – priveden je i nalazi se u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, potvrđeno je za KoSSev u policiji. 

Ovo lice se prema pisanju ovog portala, tereti za „nelegalno posedovanje oružja“ i „izazivanje razdora i netrpeljivosti“.

Podsetimo, prema navodima meštana Grabovca, prošlog petka nepoznate osobe su na grabovačkom kršu, na području opštine Zvečan, postavile albansku zastavu. Nešto kasnije, opet nepoznata lica su je uklonila, a postavila srpske zastave koje su dan kasnije uklonjene.

Međutim, ovog puta skidanje dve srpske trobojke zabeleženo je u videu, koji je juče objavio portal Veriu.info.

U njemu se vidi muškarac albanske nacionalnosti, koji kaže da je iz sela Boljetin (opština Zvečan) i potom skida trobojke, cepa ih, psuje Srbiju i kačenje ovih zastava naziva provokacijom Srba.

Na samom kraju kratkog klipa, može se videti predmet nalik kundaku od puške.

Povodom ovog videa, redakcija Kosseva se obratila Kosovskoj policiji za više informacija.

Kako im je potvrđeno iz policije, ovaj muškarac je i priveden i sproveden u policijsku stanicu u severnom delu Mitrovice.

Iako policija, nakon obavljenog pretresa njegove kuće, nije pronašla oružje, koje se naziralo na klipu, ovo lice se ipak tereti za dva krivična dela – „nelegalno posedovanje oružja“ i „izazivanje razdora i netrpeljivosti“.

Uhapšeni prilikom pretresa njegove kuće, naznačili su u policiji, nije bio u njoj, već su ga službenici u potrazi za njim, našli na drugoj lokaciji.

Comments

Pročitaj još