• Početna>
  • Vesti>

Učenici i prosvetni radnici na Kosovu i Metohiji odali počast stradalima u Beogradu

Foto: Radio Mitrovica sever

Učenici STŠ Mihailo Petrović Alas, direktori škola i prosvetni radnici, danas su na platou STŠ „Mihailo Petrović Alas“ zapalili sveće i položili cveće u čast žrtvama napada u osnovnoj školi u Beogradu.

Načelnik školske uprave na Kosovu i Metohiji Ivan Zaporožac rekao je da će se sa tog mesta pomoliti Bogu, da se ovakve stvari nikada više ne ponove.

„Kao što i sami znate, ovo su jako teški trenuci za našu čitavu zemlju. Danas su se svi učenici i nastavnici na prostoru Kosova i Metohije okupili kako bi odali počast nevino nastradilm učenicima i kolegi. Sa ovog mesta, svi ćemo se pomoliti Bogu, da se ovakve stvari u našoj zemlji i u našim školama ne ponove“ rekao je Zaporožac.

Zajedničkom molitvom i paljenjem sveća poslednju počast nastradalim đacima i čuvaru beogradske OŠ “Vladislav Ribnikar“ odali su i učenici i nastavnici STŠ Zvečan kao i učenici O.Š. “Vuk Karadžić”, kao i učenici O.Š. Branko Radičević. Učenici i nastavnici ostalih škola na Kosovu i Metohiji su takođe odali počast stradalima u Beogradu.

Zbog tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, od danas je trodnevna žalost u Srbiji. Zastave su spuštene na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem pošte minutom ćutanja. Dan žalosti proglašen je i Republici Srpskoj i u BiH.

Povodom smrtonosne pucnjave u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, Vlada Srbije donela je odluku da 5, 6. i 7. maj budu dani žalosti u Srbiji.

Comments

Pročitaj još