• Početna>
  • Vesti>

Završeno prolećno ozelenjavanje zelenih javnih površina u gradu

Foto: Radio Mitrovica sever

U okviru prolećnog ozelenjavanja zelenih javnih površina u Kosovskoj Mitrovici, Radna jedinica hortikulture koja posluje u okviru Javnog preduzeća „Standard“ , ove nedelje zasadila je 12.000 sezonskog rasadnog cveća.

Na uobičajenim zelenim gradskim površinama, u parku kod Zelene pijace, parku u Sutjeskoj ulici, na zelenim površinama u blizini kružnih tokova, na šetalištu, kao i u ulici Kralja Petra i Kneza Miloša posađene su begonije, kadife i petunije.

Radna jedinica Hortikulture se bavi poslovima održavanja javnih zelenih površina, što je jedan od najvažnijih aspekata, a ono podrazumeva zalivanje i košenje trave, orezivanje žive ograde, okopavanje sadnica, uklanjanje starog drveća i rade na tome da Kosovsku Mitrovicu učine lepšim i zdravijim mestom za život.

Osim što ulepšava estetiku grada, zelenilo ima i ostalih prednosti za stanovništvo – absorbuje štetne materije, smanjuje zagađenje i poboljšava kvalitet vazduha.

Čuvanje zelenih gradskih javnih površina (parkova, zelenih površina pored puteva, drvoreda, zelenih prostora u gradskim sredinama) je ključno za održavanje kvaliteta života stanovništva.

Comments

Pročitaj još