• Početna>
  • Vesti>

Velika Hoča: Najmlađi fudbaleri dočekali goste iz Gračanice

Foto: Radio Goraždevac

Na sportskom terenu u dvorištu OŠ ”Svetozar Marković” u Velikoj Hoči, organizovan je jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Gosti iz omladinske škole FK “Gračanica” iz Gračanice igrali su fudbal protiv vršnjaka iz Orahovca i Velike Hoče koji od nedavno pohađaju Školu fudbala i svake nedelje vredno treniraju.

Školu fudbala je organizovala i oformila humanitarna organizacija “Srpska omladina za Kosmet”, a trener mališana Stanimir Mavrić iz Velike Hoče kaže da je škola fudbala jedna od najboljih načina da se deca zabave a da se pritom posvete zdravom životu.

„Ovakvi događaji su primer kako treba da se radi sa decom ovog uzrasta i na koji put treba da se upućuju. Treba na svaki način da ih sklonimo sa mobilnih telefona i da ih nateramo da se bave sportom, da se što više igraju i zabavljaju. Ovo nije prvi ovakav događaj koji organizujemo kod nas, bilo je već sličnih okupljanja a iskreno se nadam da će i u budućnosti biti što češći i sve uspešniji“, kazao je Mavrić.

Trener Mavrić se takođe zahvalio parohijanima pri crkvi Svetog Jovana Krstitelja iz Beograda, zajedno sa protom Draganom Pavlovićem koji su novčano pomogli da se ovakav događaj organizuje, i koji su pokazali nesebičnu ljubav i pažnju prema deci iz Orahovca i Velike Hoče.

Gosti iz FK “Gračanica” su iskazali zadovoljstvo povodom današnjeg događaja i zahvalili se domaćinu na gostoprimstvu i organizaciji.

“Iskoristila bih priliku da se zahvalim na pozivu vašeg sugrađanina Stanimira Mavrića. Mi smo ovde gosti a ovo je jedna predivna manifestacija, i jedinstvena prilika da se deca druže i igraju fudbal. Mislim da je pre svega značajno za Veliku Hoču i Orahovac što su osnovali i oni školu fudbala. Vidimo da ima puno dece što me jako raduje i mislim da ćemo nastaviti saradnju, da ćemo i mi pozvati i ponovo ugostiti vašu decu uskoro. Želim da ovo postane tradicijai i da ove dve škole fudbala sarađuju i da se druže i u narednim godinama”, rekla je za Radio Goraždevac Milena Krstić, trener u fudbalskoj školi “Gračanica”.

Događaju je prisustvovao i predsednik Fudbalskog saveza Kosovskog okruga Nebojša Simić koji se zahvalio organizatorima na srdačnom dočeku i izrazio nadu da će u budućnosti i dalje biti organizovani ovakvi i slični fudbalski događaji.

“Evo danas smo ovde u Velikoj Hoči sa našim drugarima i prijateljima iz novoformirane Škole fudbala iz Orahovca i Velike Hoče. Mališani iz Hoče i Orahovca su prošle godine bili u Gračanici kako bi se družili sa vršnjacima i igrali fudbal i ovo sada je uzajamna poseta. Zahvalan sam organizatorima na ovako srdačnom dočeku. Nadam se i bilo bi mi drago da se to i dalje nastavi ova saradnja izmedju dveju Škola fudbala iz Gračanice i Orahovca i Velike Hoče”,rekao je Nebojša Simić.

Događaju je prisustvovalo više od osamdeset mališana, među kojima je bilo i nekoliko devojčica.

Odigrane su četiri fudbalske utakmice a prisustvovao je i veliki broj navijača iz ovog kraja. Rezultat je svakako bio u drugom planu.

Comments

Pročitaj još