• Početna>
  • Vesti>

“Tricikl 2”: Tri dana studentskog stvaralaštva Srbije u Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku

Foto: Radio Mitrovica sever

Drugi festival stvaralaštva studenata umetnosti Srbije  „Tricikl“ održava se u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Festival je otvoren u četvrtak 20. aprila i trajaće do nedelje, 23. aprila.

Prve večeri publika je uživala u klasičnoj muzici izvedenoj na violi i klaviru, kao i u zanimljivom višeslojnom i višeznačnom performansu. Tokom jučerašnjeg dana, bio je organizovan niz radionica.

Festival je prilika da se studenti Fakulteta umetosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici druže, zajedno stvaraju i razmenjuju iskustva sa svojim kolegama sa ostalih državnih univerziteta u Srbiji.

Dekanica Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, prof. mr Ester Milentijević, kazala je da su deo ovogodišnjeg festivala studenti iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša…

„Reč je o ljudima koji se bave glumom, likovnom i primenjenom umetnošću, muzikom. Verujem da će sledeći festival biti brojniji. U prvom trenutku smo imali mnogo veći broj radionica, ali obzirom na okolnosti iz dana u dan se brojka smanjivala. Zadovoljni smo, što je i najbitnije“, kaže Milentijević.

U okviru festivala organizovan je veliki broj radionica, predavanja, predstava i koncerata.

Program “Tricikl” festivala možete pronaći OVDE.

Ulaz na sve događaje je slobodan.

Organizator festivala je Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini.

Pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, Studentski centar “Priština”, Kulturni centar “Dragica Žarković” i Dom kulture “Stari Kolašin”.

Comments

Pročitaj još