• Početna>
  • Vesti>

Hovenijer: SAD zabrinute zbog incidenta i poricanja policije da je učestvovala u njemu

Džefri Hovenijer: Tviter

Američki ambasador u Prištini, Džefri Hovenijer, izrazio je zabrinutost povodom sinoćnjeg incidenta kod Bistrice, u opštini Leposavić u kome je jedan Srbin zadobio povrede vatrenim oružjem. Posebnu brigu, Hovenijer je iskazao povodom prvobitnog poricanja kosovske policije da su njeni pripadnici učestvovali u ovom incidentu i dodao da .

“SAD su zabrinute zbog incidenta u kojem je sinoć upucan kosovski Srbin u Zvečanu. Zvaničnici i institucije Kosovske policije moraju da sprovedu temeljnu, kredibilnu istragu. Duboko smo zabrinuti zbog prvobitnog poricanja bez dužne pažnje” – naveo je Hovenijer na Tviteru. 

Dodao je da svi građani moraju imati poverenja u transparentnost sprovođenja zakona i pravde. 

Naveo je da podrška SAD kosovskim institucijama vladavine prava “unapređuje zajedničku viziju demokratske, multietničke države”. 

Srbin M. J. ranjen je sinoć hicima iz vatrenog oružja kod Bistričkog mosta na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica, nakon čega je hirurški zbrinut u KBC Kosovska Mitrovica.

Kosovska policija se najpre ogradila od toga da su njeni pripadnici koji su stacionirani na mestu incidenta, učestvovali u tom događaju, da bi kasnije u toku dana saopštila da su četiri službenika suspendovana zbog potvrđenog ili mogućeg učešća u tom incidentu.

Comments

Pročitaj još