• Početna>
  • Vesti>

Fondacija “Dajana Paunović” obezbedila jednodnevnu ekskurziju za decu iz opštine Leposavić

Foto: Fondacija Dajana Paunović

Učenici Poljoprivredne škole sa domom učenika iz Leška, zajedno sa direktorom i profesorima, u okviru jednodnevne ekskurzije posetili su Vrnjačku Banju, koju je obezbedila fondacija “Dajane Paunović”.

Učenici su tokom posete Vrnjačkoj Banji, imali prilike da posete institucije i organizacije značajne za njihovo obrazovanje, a domaćini su obezbedili lep doček za sve goste, ali i poklone, za potrebe škole i unapređenje obrazovanja u Poljoprivrednoj školi. 

Direktorica Fondacije “Dajana Paunović”, istakla je da će Fondacija na čijem je čelu uvek podržavati ovakve aktivnosti u cilju razvoja mladih, važnom za njihovo odrastanje, obrazovanje kao i svakodnevni život.

“Mi zaista želimo da mladima pogotovu sa Kosova i Metohije pomognemo u svim sferama života. Jasno nam je da se njihova svakodnevnica razlikuje od svakodnevnice njohovih vršnjaka ovde u Srbiji ali činimo i činićemo sve da im olakšamo i obrazovanje i odrastanje”, kazala je Dajana Paunović.

“Veliku zahvalnost dugujemo fondaciji Dajane Paunović i njenim saradnicima koji su prepoznali kvalitet i rad naše škole i učenicima priredili ekskurziju, edukativnog karaktera”, rekla je profesorica Marija Milanović.

“Zahvaljujuci fondaciji Dajane Paunović i dobrim domaćinima iz Vrnjačke Banje, saradnicima iz ministarstva poljoprivrede i veterinarskog fakulteta, deci su danas obezbeđene brojne aktivnosti i pokloni, što deci zaista puno znači a o tome najbolje govori sreća i osmesi na njihovim licima”, dodala je Marija. 

“Fondacija Dajane Paunović je kroz brojne aktivnosti svakodnevno prisutna na Kosovu i Metohiji i intezivno radi na poboljšanju života ljudi, pre svega naće dece i nadam se da ćemo u budućem periodu imati mogućnosti da zajedničkim delovanjem obuhvatimo još dece iz naše opštine ali i šire”, istakla je Marija.

Poljoprivredna škola Priština-Lešak učenicima nudi savremena nastavna sredstva, povezivanje teorije i prakse, timski i individualni pristup u nastavi, stručne posete, ekskurzije, besplatan prevoz za sve učenike sa teritorije opštine Leposavić i Raška, za učenike iz ostalih opština obezbeđen smeštaj.

Comments

Pročitaj još