• Početna>
  • Vesti>

Hapšenje na Jarinju; Kancelarija za KiM: Nastavlja se progon srpskog naroda

Kosovska policija saopštila je da je večeras na prelazu Jarinje priveden muškarac (M.J) “po aktivnoj poternici Osnovnog suda”.

U saopštenju se navodi da je “osumnjičeni tražen zbog osnovane sumnje na umešanost u krivična dela kao što su: organizovani kriminal, primanje mita i zloupotreba ovlašćenja i da će se sve dalje radnje i postupci preduzimati se u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima”.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oglasila se saopštenjem navodeči da je u pitanju bidši policajac i da je “hapšenje Miljana J. na Jarinju nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno policajaca koji su novembra prošle godine skinuli uniformu Kosovske policije. “On je uhapšen pred očima supruge i dvoje maloletne dece koji su njegovim iznenadnim hapšenjem pretrpeli ogroman stres.

“Odmah po saznanju o Miljanovom hapšenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji će ga braniti i pomagati mu u ovom slučaju, a predstavnici Kancelarije su stupili u kontakt sa porodicom uhapšenog, kako bismo im i na taj način pružili preko potrebnu podršku i ponudili svu pomoć” stoji u saopštenju.
Dalje se navodi da je jedno od glavnih pitanja koje se postavlja kako se to Miljan J. godinama slobodno
kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi Kosovske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne poternice i na teret stavljaju dela stara više godina? “To dovoljno govori o prirodi ovog montiranog i političkog hapšenja i namerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natera da se vrate u Kosovsku policiju” zaključuje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još