• Početna>
  • Vesti>

Petković: Jasan je Kurtijev problem, da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije je izjavio da se Aljbin Kurti, kako kaže, i dalje svojski upire da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, onako kako je to predvoiđeno u potpisanim sporazumima iz Brisela 2013. i 2015. godine.

“Jasno je da onaj koji je ZSO nazivao detinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima, Prvom briselskom sporazumu i pratećim sporazumima.

Da je to tako, potvrđuju i međunarodni predstavnici u svojim izjavama i ne postoji ta vremenska mašina koja Kurtija može da vrati 10 godina unazad kako bi iznova napisao Briselski sporazum.

Kada Aljbin Kurti pokušava da ospori princip formiranja Zajednice srpskih opština, jasno je šta ga žulja – činjenica da Beograd neće priznati takozvano Kosovo, kao što se neće ni saglasiti da Priština postane član Ujedinjenih nacija, dok god je Aleksandar Vučić na čelu Srbije.

Jasno je da bi Kurti najviše voleo da na Kosovu i Metohiji nema Srba, da ima etnički čiste albanske gradove, ali činjenica je da Srbi ostaju i opstaju na svojim vekovnim ognjištima i nema tog Kurtija koji ih može ikada više proterati.”, izjavio je Petković.

Comments

Pročitaj još