• Početna>
  • Vesti>

Eskobar u poseti Prištini, sinoć se sastao sa opozicijom danas sa Vjosom Osmani

Foto: Tanjug

Predsedništvo Kosova saopštilo je da će predsednica Vjosa Osmani danas dočekati specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara uoči sastanka u Ohridu.

Kancelarija za medije Predsedništva najavila je da će sastanak početi u 9 časova.

Nakon završetka sastanka, kako je saopšteno iz Kabineta predsednice, u 10 časova Osmani i Eskobar će se zajedno obratiti mediima. 

Eskobar se sinoć, kako su objavili prištinski mediji, sastao sa predstavnicima opozicije na Kosovuu rezidenciji američkog ambasadora u Prištini, Džefrija Hovenijera.

Ovom sastanku sa liderima PDK Memljijem Krasnićijem, LDK Ljumirom Abdidžikom, i potpredsednikom AAK Ardijanom Đinijem, prisustvovao je i ambasador SAD-a, Džefri Hovenijer.

Potpredsednik AAK izjavio je za Klan Kosova da je tema sastanka bio evropski sporazum, i da je on ponovio stav stranke čiji je deo – „sporazum treba potpisati“.

„To bi bilo pozitivno za Kosovo. Prema sadašnjem sporazumu, implicitno priznanje njegov je deo, kazao je Đini, prenosi Klan Kosova.

Eskobarova poseta Kosovu usledila je nakon boravka u Srbiji, gde se sastao sa srpskim Aleksandrom Vučićem.

Takođe, njegova poseta Kosovu se odvija uoči sastanka u Ohridu, 18. marta, gde će se kosovski premijer Aljbin Kurti sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Glavna tema ohridskog sastanka biće aneksija Evropskog plana.

Comments

Pročitaj još