• Početna>
  • Vesti>

Petković: Zašto Tadić nije branio KiM kada je bio na vlasti i imao sve poluge moći?

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da “Boris Tadić koga je narod oterao s vlasti upravo zbog užasne politike prema Kosovu i Metohiji danas bi da brani sve ono što je oberučke predao Albancima?”

Naime, bivši predsednik Srbije Boris Tadić je ocenio da su „skandalozne i politikantske“ izjave aktulenog šefa države Aleksandara Vučića o evropskom planu za Kosovo i o opoziciji u Srbiji.

“Pa zašto Tadić Kosovo i Metohiju nije branio kada je bio na vlasti i imao sve poluge moći, nego danas “hrabro” na Tviteru pokušava da za svoje greške optužuje Aleksandra Vučića. Onaj koji je proterao borbu za Kosovo i Metohiju iz Ujedinjenih nacija i premestio je na polje Evropske unije, danas izmišlja kako će Aleksandar Vučić da pusti Kosovo u UN?!?” naveo je Petković.

On je upitao zašto tadašnja vlast nije odbranila nacionalne interese.

“Pa što tada Tadić nije branio interese Srbije nego sada rasipa naknadnu pamet onome koji je najveća brana tzv. Kosovu i koji je jasno i glasno rekao stotinu puta da se nikada neće saglasiti da tzv. Kosovo dobije stolicu u UN, niti direktno niti indirektno priznati lažnu državu. Umesto laži kojima se služi srpska opozicija ne bi li i na taj način otežala poziciju Srbije, istina je samo jedna – predsednik Vučić nije ništa potpisao u Briselu, što je i Kurti potvrdio, jer čvrsto čuva pozicije Srbije uprkos pritiscima. A to sto razgovaramo sa Prištinom i tako čuvamo mir i živote Srba na KiM je jedini način da se izborimo za budućnost i bolje sutra. To je ono što Tadić ne razume, jer se tresao na telefonski poziv trećeg sekretara neke zapadne ambasade i samo mu je bilo važno da se što duže zadrži na vlasti, a cenu su plaćali Srbi s KiM” istakao je Petković.

Comments

Pročitaj još