• Početna>
  • Vesti>

Ponovo odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Foto Kim arhiva

Ročište optuženima za pomaganje u izvršenju krivičnog dela ubistva Olivera Ivanovića odloženo je za 14. mart, potvrdila je za Radio Kim advokatica Silvane Arsović, Jovana Filipović.

Suđenje je bilo zakazano za sutra i prekosutra, 22. i 23. februara, ali je ono odloženo na zahtev jednog od advokata optuženih.

Ročište koje je trebalo da bude održano 10. januara odloženo je zbog nedolaska svedokinje Milene Popović, partnerke ubijenog Ivanovića, ali je održano 11. januara kada je advokat optuženog Nedeljka Spasojevića, Faruk Korenica, predložio saslušanje još pet novih svedoka.

Milena Popović je inače pozivana više puta da svedoči, ali je njeno pojavljivanje pred sudom izostalo do sada. Međutim, kako Radio Kim nezvanično saznaje Popovićeva je najavila svoj dolazak upravo 14. marta.

Podsetimo, ona je više puta u izjavama za medije naglašavala da ima mnogo informacija koje su značajne za ovaj proces.

Sudsko veće je nedavno donelo odluku da optuženi u ovom postupku, Nedeljko Spasojević, Marko Rošiš, Rade Basara i Silvana Arsović, više nisu u obavezi da se javljaju redovno u policijskoj stanici. Dvojica optuženih Žarko Jovanović i Dragiša Marković koji su optuženi za prikrivanje dokaza nisu ni imali takvu obavezu.

Comments

Pročitaj još