• Početna>
  • Vesti>

Vučić u Minhenu sa Boreljom, Micotakisom, Klaverlijem, Makronom, Šolcom i Blinkenom

Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom, ministrom spoljnih poslova Ujednjenog Kraljevstva i Severene Irske Džejmsom Klaverlijem i predsednikom Vlade Grčke, Kirjakosom Micotakisom tokom prvog dana Minhenske konferencije o bezbednosti.

Predsednik Vučić je na Instagram nalogu “bucunostsrbijeav” objavio da se susreo sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, sa kojim je, kako je rekao, imao kratak sastanak.

“Koliko sutra očekuje nas novi sastanak i nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti celog Zapadnog Balkana” napisao je Vučić.

Tokom prvog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, Vučić se sastao i sa ministrom spoljnih poslova Ujednjenog Kraljevstva i Severene Irske Džejmsom Klaverlijem, a sastanak je okarakterisao kao “veoma važan i izuzetno koristan”.

Predsednik Srbije sastao se i sa predsednikom Vlade Grčke, Kirjakosom Micotakisom.

“Veoma dobar, iskren i prijateljski razgovor sa Kirjakosom Micotakisom” objavljeno je na Instagramu.

Vučić se sastao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

“Ozbiljan i korektan sastanak sa najodgovornijim ljudima EU o procesu dijaloga sa Prištinom, francusko-nemačkom planu i našim bilateralnim odnosima” objavljeno je na Instagramu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom.

“Osim razgovora o odnosima Beograda i Prištine potvrdili smo sve bolje bilateralne odnose izmedju Srbije i Sjedinjenih Američkih Država” napisao je predsednik Vučić.

Comments

Pročitaj još