• Početna>
  • Vesti>

Parlić u Velikoj Hoči: Srbi na KiM hrabro čuvaju svoju kulturu i tradiciju

Foto Kancelarija za KiM

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Milena Parlić prisustvovala je na liturgiji u Velikoj Hoči povodom obeležavanja slave vinogradara Sv.Trifuna i prenela poruku srpskom narodu da je država Srbija uz svoj narod na KiM i istakla da  Srbi na KiM hrabro čuvaju svoju kulturu i tradiciju.

“Odavde iz srpskog naselja naše prelepe Metohije svim pravoslavnim vernicima čestitam današnju slavu Svetog Trfuna , prvenstveno našim vinarima i vinogradarima  sa željom da ovaj praznik svake godine  dočekuju u radosti, ljubavi i molitvama za očuvanja naših svetinja i tradicija kulture.

Ljubav naših Hočanaca prema svojim precima, svakako uz pomoć Vlade Republike Srbije i kroz sve nedaće koje prolaze, pritisaka, uzirpacije imovine i nedavno smo nažalost bili svedoci torture koje je porodica Petrović doživela od strane privremenih institucija u Prištini , uspeli su da sačuvaju svoju tradiciju. Ja sam danas ovde da im prenesem pozdrave svih predstavnika Vlade Srbije, direktora Kancelarije za KiM sa jasnom porukom da će država Srbija nastaviti da pomaže našim proizvođačima i u opremi i repromaterijalu i da se borimo da u miru nastave pošteno da rade svoj posao. Da se nikad ne ponove skorašnji nemili događaji“, rekla je Parlić.

Comments

Pročitaj još