• Početna>
  • Vesti>

Vučić: U Mogili izboden mladić, evropski zvaničnici će posle ovoga “pozvati obe strane na uzdržanost”

Foto Kancelarija za KiM

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je u Skupštini Srbije da je u selu Mogila kod Vitine na Kosovu u rame nožem uboden dvadesetogodišnji B. Ć. srpske nacionalnosti.

On je pokazao fotografije za koje kaže da prikazuju mladića kojeg su napala dva Albanca i rekao da se boji da će evropski zvaničnici i posle ovoga “pozvati obe strane na uzdržanost”.

“Sada se to dogodilo, mržnja koju Kurtijev režim i njihovi mediji promovišu protiv Srba, i na ovo će plašim se naši zapadni partneri da reaguju da se sa obe strane umire”, rekao je Vučić i pokazao poslanicima sliku mladića sa dva uboda nožem u predelu ramena.

Vučić je poručio da moramo da tražimo mir zbog tih ljudi, Srba na KiM, i istakao da sve što neretko radimo samo njima otežavamo.

Govoreći na sednici Vučić je rekao da je slušao šest uslova Aljbina Kurtija za formiranje Zajednice srpskih opština, i da su one znak da Kurti želi sukobe.

Vučić je odgovarajući poslanici Dveri Radmili Vasić koja je tražila odbacivanje francusko-nemačkog predloga i vraćanje pregovora u okvire srpskog ustava, rekao da tako „niko sa nama neće da pregovara“.

„Kažete na osnovu Ustava Srbije, a s kim da pregovaramo, neće zapad neće Albanci, izmišljate, znate da je besmisleno jer niko sa nama neće da razgovara. To nije fontana želja“, rekao je Vučić.

On je optužio opoziciju da nema nikakvu ideju osim da poručuju „Vučiću ubij se“.

Rekao je da i on može da kaže „Kosovo je srce Srbije“ i poručio „dosta više s tim“.

Comments

Pročitaj još